https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2014/11/hallingtreff-collage2-1.jpg

«Stinn brakke» til Hallingtreffet

avatarevuser
Oppdatert: 14 november 2014
--Jeg er ikke stand up komiker, men kan nok underholde på en utfyllende måte, sier 84-åringen Einar Grann Meyer. Jeg vil betegne meg som en habil musiker, og håper Bardøla har et godt piano. Da blir det klassisk musikk for første gang på dette VA-treffet, hvis jeg er korrekt informert. For øvrig ønsker jeg ikke å assosieres med Christine Koht, men du verden som jeg gleder meg til å treffe henne. Jeg er da en oppegående mann fortsatt, sier VA-nestoren som kommer med klare meldinger i forkant av sitt første Hallingtreff. - Jeg er sent utviklet, men jeg kommer godt og da er det på tide at jeg deltar på mitt første Hallingtreff, sier 84 åringen, fortsatt aktiv i konsulentselskapet  Consulting & Devolpment Einar Grann Meyer, etablert i 1948, og Nord-Norges eldste rådgiverselskap. Stor interesse Uansett årsak, - aldri har interessen for det tradisjonsrike Hallingtreffet på Geilo vært større enn nå. Det hevder Anne Keth Markegård ved Hallingplast AS. Hun er ansvarlig for booking og registrering av alle deltakere, inviterte gjester, foredragsholdere og utstillere. I år har arrangørene Hallingplast AS, rådgivende ingeniør VA teknikk AS og medarrangør SSTT-Norge booket samtlige rom og hytter på Bardøla Høyfjellshotell.  Pr i dag er det tre ledige plasser til treffet, som arrangeres 14.-16.januar. Elektronisk påmelding skjer via nettsiden http://www.hallingtreff.no/ -Her er det bare å sikre seg en av de tre siste ledige plassene, sier Markegård. Hun legger til at påmeldingen ikke vil bli stengt, men at interesserte automatisk vil havne på venteliste når alle plasser er fylt opp.  Erfaringen tilsier at det alltid er noen som melder seg av eller blir forhindret fra å møte. Da vil venteliste-registrerte bli kontaktet i samme rekkefølge som de har meldt seg på, forsikrer Markegård. I forbindelse med et så populært treff må ting gå riktig for seg, sier hun med et smil. Bransje-nestorer De som er sikret plass er fire inviterte bransjenestorer. Dette er personer som formelt har avsluttet sin aktive VA-karriere, men som har mye kunnskap å dele med «ferskingene». Jan-Erik Oddevald har mange år bak seg i Oslo kommune – VAV, og er kjent for dimensjonering og detaljering av VA-systemet. Asbjørn Rønning var med å installere verdens første sjøledning med PE-rør midt på 1960-tallet, og har vært involvert i prosjekter og utvikling med PE-rør i mange år. Yngvar Heimstad har levd et langt liv blant VA-materiell på lageret i Drammen kommune. Etter hvert har han opparbeidet seg en betydelig kompetanse, som benyttes til kvalitetskontroll av både konsulent-tegninger og ikke minst utførelse ute i grøfta, og da ofte med henvisning til hans stebarn «VA-normen». «Årets nykommer» blant bransje-nestorene er altså 84 år gamle Einar Grann-Meyer, bosatt i Svolvær. -- Det passer ikke meg å råtne opp i en stål. Derfor jobber jeg fortsatt som sivilingeniør. De siste par årene er det byggingen av det nye utfallssystemet til Londons nye kloakkrenseanlegg som har tatt det meste av tiden min, forteller 84-åringen i Svolvær i Lofoten. - Jeg ble koblet på i 2012, da min samarbeidspartner KWH Pipe Limited i Finland ringte og spurte om jeg kunne bidra, forklarer Grann-Meyer. Prosjektet har et budsjett på 1,2 milliarder kroner. Grann-Meyers oppgave er å legge opp to 450 meter lange og tre diameter brede rør fra kloakkrenseanlegget og ut i elven Themsen. Klare meldinger -Grunnen til at jeg har takket ja til årets Hallingtreff er for å gi konsulenter i bransjen noen klare meldinger. Jeg er ganske oppgitt over kompetansenivået blant vanlige konsulenter. Det er dårlig stelt, etter min oppfatning. Konsulentene lever av å produsere kopier. De er ikke nysgjerrig nok. Det er min oppfatning i den saken. Etter hva jeg har hørt koker det over av nysgjerrighet på Hallingtreff, og det må jeg oppleve, sier en meget engasjert Grann-Meyer. -Da jeg traff ledelsen ved Hallingplast forsto jeg at de virkelig er på hugget ved den bedriften. Synkerørene som bedriften nå har satt i produksjon er et fantastisk produkt, men med et håpløst navn. Jeg håper inderlig bedriften har tatt patent på dette produktet, og at de også kommer opp med et bedre navn.  Jeg gleder meg stort til treffet og jeg lover at jeg skal fremføre klare meldinger og gjerne et klassisk stykke på piano, avslutter han.