image

Programarbeidet for Hallingtref er godt igang!

Hallingplast, RIN og SSTT er godt i gang med forberedelsene til Vannbransjens tankesmie; Hallingtreff. I artikkelen beskrives hva som blir «headlinere» på VA-bransjens mest populære treffsted.

Arbeidet med Hallingtreff 2025, et av årets høydepunkter for mange i VA-bransjen, er startet. Datoene er satt: Plott inn dagene 13.-15. januar 2025 i kalenderen. Stedet er som alltid Vestlia Resort, Geilo, og programarbeidet godt i gang. Fra RIN og SSTT deltar igjen Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal, begge fra Asplan Viak. 

Fra Hallingtreff: VA-konferansen Hallingtreff er et årlig høydepunkt for hundrevis av ledere og medarbeidere i kommuner, konsulent-, entreprenør- og leverandørfirmaer i bransjen. Fagfolk fra hele landet møtes i januar til et av de mest tradisjonsrike og best likte faglige møtesteder i vannbransjen. I 2025 arrangeres Hallingtreff for 27. gang, som alltid i et godt samarbeid mellom rørprodusenten Hallingplast AS og organisasjonene Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT).

En solid innsats

– Hallingtreff en stor stolthet og glede for oss. Konferansen er et møtested de fleste i bransjen kjenner til og har lyst til å være med på. Programkomiteen setter nok en gang sammen et sosialt og faglig opplegg som styrker samholdet i hele bransjen. Disse tre dagene i januar er vi ikke konkurrenter, kunder og leverandører. Her er vi bare kollegaer, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast AS.

Hallingtreff har lange tradisjoner og et godt rykte på seg for å by på et solid og interessant faglig program. Programkomiteen har vært i arbeid med 2025-programmet siden i april. Ennå gjenstår mye planlegging, men nå begynner mange av hovedtrekkene i programmet å bli klare.

Temaer

Vannbransjen preges blant annet av et stort vedlikeholdsetterslep på infrastrukturen, heftige pågående og planlagte investeringer i oppgraderinger og nybygg, mangel på kompetanse og arbeidskraft og samtidig et stort behov for oppdatering av kompetansen som følge av blant annet EUs nye avløpsdirektiv. Som fagkonferanse kan Hallingtreff naturlig nok dekke bare en del av dette spennet. 

– Vannbransjen har alltid vært viktig. Nå er det så mye som skjer på alle fronter. Vi ser det på nært hold daglig hos både ledningseiere, rådgivere og entreprenører. Det har aldri vært viktigere å holde seg oppdatert. Derfor er det ekstra spennende å være med å sette opp programmet for det kommende Hallingtreff, sier møtelederne Borghild T. Folkedal og Martina B. Svedahl. 

Til Hallingtreff 2025 har komiteen utpekt noen av hovedtemaene:

  • Avløp og fremmedvann.
  • Siste nytt om EUs avløpsdirektiv.
  • Avløpsdirektivets praktiske konsekvenser for kommuner.
  • Kartlegging av – og tiltak mot – fremmedvann.
  • Lekkasje i vannforsyning.
  • Dokumentasjon av tilstand.
  • Effektivisering med riktige data.
  • Effektiv utbedring med NoDig.
  • Teknologi, digitalisering og samspill i prosjekt.
    Data i driften. Har vi nok data, og har vi kunnskap til å bruke dataene?
  • VA-prosjekter fra papirtegninger til 3D-modell. Hvordan går det?
  • Norge største NoDig-prosjekt i samspill. Rapport fra “VA på langs” i Nittedal.
  • Navn på foredragsholdere og mer spesifikk informasjon om vinklinger og innhold vil bli klart utover høsten. Informasjon om dette oppdateres på denne siden og i sosiale media.

Slik blir dagene

Hovedrammene i Hallingtreff følger et tradisjonelt opplegg, velkjent for de som har vært med før:

Mandag 13. januar:

Ankomst ved lunsjtider. Felles togreise fra Oslo og Bergen for de som ønsker. 
Omvisning og faglig påfyll på Hallingplast-fabrikken. Inkludert en titt innom en helt ny fabrikk under bygging, der det skal arbeides med resirkulering av plast.
Middag og sosial kveld med mingling på Vestlia Resort.

Tirsdag 14. januar:

Faglig program hele dagen, med kunnskaps- og erfaringsdeling på film og scene.
Utstilling med flere innlagte utstillingsvandringer
Festmiddag

Onsdag 15. januar:

Faglig program fram til lunsj
Avslutning og avreise til tog øst- og vestover ca. 1330-1340.

Programkomiteen består som alltid av representanter fra alle ledd i vannbransjen; kommuner, rådgivere, entreprenører og leverandører.

Borghild T. Folkedal, Asplan Viak 
Martina B. Svedahl, Asplan Viak 
Jan Stenersen, Trova 
Øystein Olimb, Olimb Rørfornying 
Tom A. Karlsen, COWI 
Joakim Rognsøy, VA Yngre/ Asker kommune
Koen Vanacker, Stadt kommune 
Ida Torp, Nordby Maskin 
Morten Johnsen, Bulldozer Maskinlag 
Odd Petter Habbestad, Bømlo kommune 
Henning Colbjørnsen, NRVA 
Trond Alm, Tubus 
Jørn Søderholm, Praktisk Talt 
Anders Hauge, Hallingplast 
Øystein Kolberg, Hallingplast 
Sverre Tragethon, Hallingplast