https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2017/02/hoytrykk.jpg

Nytt spylekurs for hovedledninger 4. – 5. april

avatarevuser
Oppdatert: 27 februar 2017
Nytt spylekurs 4. - 5. april 2017 på Garder kurs- og konferansesenter Grunnet svært stor pågang til RINs spylekurs for hovedledninger, et arrangement i samarbeid mellom RIN og Norsk Vann BA, settes vårens andre spylekurs opp rett før påske. Kurset arrangeres på Garder kurs- og konferansesenter. Påmelding til kurset gjøres ved å fylle ut og sende inn skjemaet nederst i denne nyhetssaken. Det var flere dessverre flere som ikke fikk plass på vårens første spylekurs, som avholdes nå i mars, disse får førsteprioritet på kurset 4. - 5. april. Det er imidlertid flere ledige plasser på spylekurset i april, RINs sekreteriat melder at prinsippet om førstemann til mølla gjelder. Formål og innhold i kurset: Kurset tar for seg grunnleggende tekniske og praktiske forhold ved høytrykkspyling av trykkløse avløpsledninger.  Det legges også vekt på HMS, bestillingsrutiner / dialog med oppdragsgiver og kommunale ledningskart. Målgruppe for kurset er:
  • Driftspersonell og driftsansvarlig i kommunene og hos andre ledningseiere.
  • Private firma som utfører spyletjenester.
  • Bestillere / rådgivende ingeniører / forsikringsselskaper som ønsker å øke sin kompetanse i forbindelse med planlegging og tilrettelegging av denne typen arbeid.
Kursbevis og operatørbevis: Alle kursdeltakere får utstedt kursbevis.  Operatører som kan dokumentere 6 måneders relevant praksis, vil i tillegg kunne få utstedt operatørbevis i avløpsspyling. Foredragsholdere under kurset blir Finn Jenssen, Gunnar Mosevoll, Arild Skjelstad, Kjetil Storli og Trond Alm. Blant programpostene finner vi generell informasjon om RIN, om avløpsnettet i Norge og tilstandsvurdering av avløpsledninger. Det blir egen sesjon om spylingens plass i driften av avløpsnettet. Videre blir det en innføring i kommunale ledningskart og viktigheten av HMS. Det blir også en egen sesjon som omhandler strømningsteknisk grunnlag. Kursdag nr. 2: tar for seg økonomi og bruk av riktig verktøy før deltakerne får en innføring i praktisk spyling. Det blir et sterkt fokus på trykk og vannmengde, og en sesjon med videoeksempler der det er gjennomgang av aktuelle situasjoner, driftsproblemer, framgangsmøter og løsninger. Her er det også satt av tid til operatørers egne erfaringer før kurset avsluttes med en eksamen og oppsummering. Her er hele programmet og skjema for påmelding: Invitasjon og påmelding til spylekurs april 2017