Den enslige rørleggeren

-Det er litt rart at jeg er eneste deltaker fra min yrkesgruppe. Temaene som blir tatt opp er relevant for meg som rørlegger og jeg skulle gjerne hatt flere kolleger i salen, sier Sigurd Nore. -Jeg er med på disse seminarene av flere grunner. For det første er det flotte turer, det er et trivelig miljø og jeg fanger opp interessante problemstillinger. Jeg opplever konferansene som lærerike, og jeg knytter hyggelige kontakter. Jeg jobber alene til daglig, og har også sosiale og faglige treff som medlem av Rørkjøp. Nordisk Vannskadeseminar er et høydepunkt for meg hvert andre år, og derfor kan jeg ikke gå glipp av disse samlingene, sier Nore. Blir godt i varetatt Han føler seg godt ivaretatt og veldig velkommen i den store klubben, som består av 95 prosent mannlige medlemmer. Seminaret er nok mest for konsulenter, forsikringsbransjen, interesseorganisasjoner innen vannbransjen i tillegg til ingeniører og arkitekter. Men det er vi utøvende som får en del av kritikken for det store skadeomfanget, sier Nore med et smil. –Det er nok et større press blant de store entreprenørselskapene enn hos meg som enmannsfirma. Jeg er avhengig av et godt rykte. Det er det jeg lever av, og har jeg gjort i 32 år. Jeg har ikke råd til å ta snarveier. Nå håper jeg å få med meg flere rørleggere på neste seminar, slik at vi også kan ha en stemme i dette forebyggende arbeidet.