https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2021/08/Linholt-–-Kopi-1.jpg

BLI KJENT MED: Stein Linholt

avatarevuser
Oppdatert: 13 april 2023
Stein Linholt (46) er kjent av de fleste innen RIN-familien etter drøye 25 år i bransjen og også et aktivt RIN-medlem.  Egentlig skulle han bli økonom etter to års studier i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Hedmark. Men et besøk hos Arne Flagstad på Løten i 1996 skulle endre de planene. I alle år siden dette året har han vært en trofast medarbeider i firmaet som i 2016 ble en del av Norva24. I dag er han leder i faggruppa for tetthetsprøving og desinfisering i RIN. Stein er bosatt i den lille bygda Åsbygda som ligger i Stange kommune. Her bor han sammen med sin samboer. Stein var aktiv innen det meste innen idrett og spesialiserte seg mer mot langrenn fra 12-13 årsalderen. Her var han aktiv til han var 22 -23 år gammel. Yrkesvalget Det var veldig tilfeldig at jeg valgte dette yrket. Jeg hadde en nabo/venn av mine foreldre som jobbet på Flagstad AS. Han lurte på om jeg ville hjelpe til litt en periode rett etter påsken i 2016. Siden har jeg vært her.  Jeg har egentlig ingen skolegang som er rettet mot dette faget da jeg gikk 2 årig økonomi/administrasjon på Høgskolen i Hedmark som det het da.  Jeg fleiper litt med at da jeg startet i 1996 fikk jeg ansvaret for bruspengekassen. På den måten fikk jeg brukt litt av utdanningen min.. Leder av TD-gruppa -I dag sitter jeg som leder i TD gruppen. Dette er en gruppe der vi jobber med kvalitetssikring av nye VA ledninger. Det jeg brenner for her er å få i gang et operatørkurs slik at vi hever kompetansen for alle operatører som utfører denne type tjeneste. Samtidig håper jeg at dette fører til at vi kan jobbe under samme vilkår. Prøvekurset er nå gjennomført og invitasjon til nytt kurs er allerede ute. Jeg håper mange vil melde seg på her, sier Stein. Vil ha fysiske kurs RIN satser på en kombinasjon av digitale og fysiske kurs. Hva foretrekker du og hvorfor? -Jeg er av den mening at fysiske kurs er det beste. Da får til en mye bedre kommunikasjon mellom kursdeltakere når vi kan sitte fysisk i et felles rom. Jeg tror nok at mange blir litt mere «borte» på teams. Samtalen under lunsjer og middager handler også mye om fag og erfaringer og er derfor svært nyttig, slik jeg ser det. Viktig å treffe kolleger Hva mener du RIN er gode på, og hva kan foreningen bli enda bedre på? -Her må jeg trekke frem det årlige fagtreffet som blir arrangert. Her treffes kollegaer/konkurrenter/venner/uvenner alskens for noen dager hvor temaet er egentlig alt innen vann og avløp. Og vi snakker sammen som om vi er en «storfamilie» Dette er virkelig noe vi er gode på i Norge og jeg mener at RIN bidrar veldig til dette. Skulle det være noe foreningen kan bli enda bedre på så kan vel det være å få med flere medlemmer. Spesielt fra rådgiversiden der de prosjekterer de anleggene vi kontrollerer. Bil og atter bil På fritiden er Stein godt over snittet interessert i alt som durer, og for Stein er det biler av merket Ford som gjelder. Han har et par biler der han farter rundt på biltreff og henter heder og ære. Fritiden blir i stor grad brukt til å pleie bilene mellom treffene, og blir det tid til overs så pleier han sikkert samboeren litt også (red bemerket).