105 års RIN-kompetanse under Hallingtreff
evuser Publisert: 07 januar 2021
Oppdatert: 07 januar 2021
Rørinspeksjon Norge er godt representert under årets digitale Hallingtreff som går av stabelen onsdag 13.januar. RIN stiller med 105 års faglig kompetanse og flere hundre kilo med dyktige fagfolk.
RIN er med som arrangør også i den digitale utgaven av Hallingtreff og har en egen bolk der trykkprøving i praksis er temaet. Hvor er lekkasjene og hvordan gjennomføres en trykkprøving? Det er to sentrale spørsmål som vil bli besvart av fagpersoner fra RIN.
Et videoteam har besøkt Hamar og blitt med avdelingsleder Stein Linholt og operatør Harald Engelund i Norva24 Flagstad ut på oppdrag for å sjekke hvor lekkasjene oppstår. Ifølge Linholt oppstår de fleste lekkasjene i kummer og i video-innslaget gir han en innføring i arbeidsmetodikken.
Trykkprøving og tredjepartskontroll
Det samme gjør driftsleder Per Sigve Henriksen og hans kollega Are H. Skjelbakken i Norva24 Sørmiljø i Kristiansand når de tar med seg fotografen ut på trykkprøving i praksis. Henriksen understreker viktigheten av å være med på oppstarten av et anlegg for å komme med innspill før den avgjørende sluttkontrollen av hele VA-anlegget. Det er viktig både for ledningseier og entreprenør, mener Henriksen.
I temabolken «Trykkprøving i praksis» blir det også en digital paneldebatt om hvorfor tredjepartskontroll er så viktig. Her deltar Stein Linholt og Per Sigve Henriksen fra Norva24, Kåre Aabye, Fredrik Schau Bones, Avavi AS og Trond Havnnes, Høytrykksvakta AS.
Direktesending fra Hallingplast
Selv om regjeringens nye tiltak gir oss en tøff start på 2021 vil Hallingtreff 2021 bli arrangert tilnærmet som planlagt. Det vil si at det blir en direktesendt TV-produksjon fra Hallingplast sine lokaler, ledet av rådgiverne Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal, ispedd reportasjer «Norge Rundt». Det lover teknisk koordinator for Hallingtreff, Lars Riise.
Det skapte noe usikkerhet hos arrangørene Hallingplast, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) da statsminister Erna Solberg varslet nærmest sosial nedstengning og ba befolkningen om å holde seg hjemme og i størst mulig grad benytte seg av hjemmekontor fram til 18. januar.
-Vi tar de gjeldende smitteverntiltakene på største alvor, og er glad for at vi har kommet fram til en løsning der treffet vil gå tilnærmet som planlagt. Vi har lagt ned et stort arbeid for å skape det et digitalt treff der deltakerne skulle få en opplevelse av virkelig å være deltakere, sier Lars Riise.Hallingtreff 2021 vil bli avviklet på plattformen Zoom, som åpner for en toveis kommunikasjon
mellom programlederne og deltakerne rundt om i landet.
Fullverdig TV-produksjon
Med de nye korona-reglene er det ikke mulig å samle paneldeltakerne fysisk i studioet på Hallingplast, men det blir likevel fullverdige paneldebatter der produksjonsselskapet Filmprodusentane AS setter opp et fullverdig mobilt TV-studio og sikrer god produksjon og gode kommunikasjonslinjer til paneldeltakerne som vil delta fra sine hjemmekontorer.
-Det vil fortsatt også bli mulighet for å komme med innspill og debattinnlegg fra treff-deltakerne, understreker Riise.
Rammene er lagt
-Når rammene nå er lagt for årets treff gleder vi oss til gjennomføringen, sier programleder og faglig sekretær i RIN, Martina B. Svedahl, som oppfordrer alle RIN-medlemmer å melde seg på det digitale treffet. Martina har tro på et deltakerantall mellom to og trehundre denne gang.
Dette er et faglig treff som har vist seg å være både viktig og inspirerende for norsk vannbransje.
Denne gangen sparer deltakerne både tid og penger ved at treffet arrangeres digitalt, og innholdsmessig lover vi å gi solid valuta for konferanseavgiften sier de Martina og Borghild.
Overraskelser og spenning
Som vanlig er de litt hemmelighetsfulle i forkant av et Hallingtreff, men at det kommer noen overraskelser er det liten tvil om.
Det knytter seg blant annet stor spenning til hva den lokale rørleggeren og «verdensmesteren» Peder Røyrvik kan bidra med. Om han svikter når det gjelder faglig tyngde har arrangørene sikret seg en solid gjeng fagfolk som bidragsytere, selv om årets tema er «på dypt vann».
-Vi er trygge på at dette blir en konferanse med stor læringsverdi og gode muligheter for å komme med synspunkter underveis i konferansen, sier de to programlederne.
Mer informasjon, program og påmelding finner du her!