https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2024/08/RIN-ill.webinarer.jpg

Webinarer for kunnskapsdeling

avatarInger Anita
Merkesdal
Oppdatert: 14 august 2024

RINs søsterorganisasjon SSTT arrangerer to gratis-webinar knyttet til økt kunnskap om metodevalg og bedre prioriteringer for ledningsnettet. Begge er aktuelle også for RINs medlemmer. Påmeldingsfrist for det første er allerede fredag.

Enorme summer skal investeres i transportsystemene for vann og avløp de neste årene. Hvordan bør vi bygge og rehabilitere VA-transportsystemer i dag, for å komme i mål med ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte?Det er temaet for SSTTs gratis-webinar fredag 16.08, hvor påmeldingsfristen går ut i dag. Meld deg på her.

Første sjanse

Sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. Hun ledet prosjektet som munnet ut i Norsk Vann-rapporten Fremtidens vann-og avløpssystemer som ble publisert i fjor, og har hatt ansvaret for utformingen av denne. Under webinaret fredag 16. august kl. 10.00 – 11.30 vil hun beskrive funn og konklusjoner som kommer frem i rapporten og hvorfor vi bør velge grøftefrie løsninger der det er mulig. Anette Kveldsvik Desjardins vil også fortelle om DiVA-metodikken og hvordan denne kan brukes som planleggingsverktøy og for å fremme valg av grøftefrie løsninger.

Andre sjanse

Allerede 10.9 arrangerer SSTT et nytt seminar, dette i samarbeid med Kjeldaas AS viser en ny måte å få kunnskap om ledningsnettet på. Webinartittelen er «Tilstandsvurdering av vannledninger – resultat etter utført ultralydskanning.» Bakgrunnen er et verktøy det nederlandske firmaet Acquaint har utviklet, hvor blant annet ultralyd benyttes for å inspisere trykkledninger i alle typer materialer, innvendig. Skanningmetoden Acquaint har utviklet kan benyttes på ledninger av alle aktuelle materialer, inkludert asbest, og benyttes både til vann- og avløpsledninger. Kunnskapene fra skanningen gir et godt beslutningsgrunnlag for å prioritere saneringsbehovene.

Under webinaret presenteres resultatene fra et pilotprosjekt i Holmestrand kommune. Webinardeltakerne får også lære om mulighetene denne nye rørinspeksjonsmetoden gir. Også dette webinaret er gratis. Påmelding her.