Holland selger til sin beste konkurrent

avatarevuser
Oppdatert: 11 januar 2013

Fred P. Holland mener tiden nå var inne til å selge firmaet med kontoradresse Tolvsrød i Vestfold, og da endte han på den andre siden av Oslofjorden hos sin beste og sterkeste konkurrent, Olimb i Råde.

 

-I en alder av 65 år bør man trappe ned og bruke livet til mer enn jobb. Nå ser jeg fram til gode dager i seilbåt og ellers noe mer fritid, selv om jeg skal være hundre prosent med i det nye samarbeidsprosjektet med Olimb det nærmeste året, sier Holland.

Fred Holland har drevet Holland Boring AS siden 1976. 

Sønnen Tor Fredrik ønsker å fortsette sin store aktivitet innen landbruksnæringen og dermed var det ikke aktuelt at neste generasjon førte firmaet videre.

-Derfor har vi valgt å innlede et samarbeid med Olimb-brødrene, sier Fred P. Holland.

 

Konkurrent

-Nå selger jeg til en konkurrent som kan fagfeltet og som jeg har stor tillit til, sier Holland.

Fred Holland vil arbeide på heltid i firmaet i ett år, og etter det vil Olimbs anleggsleder ved Midtgardsormen-prosjektet, Anders Hoven Dahlman, overta som daglig leder i firmaet. Holland-navnet skal leve videre som en viktig aktør i bransjen, forsikrer Tor-Erik Olimb og Fred B. Holland. Vestfold-firmaet har sju ansatte og samtlige medarbeidere har fått tilbud om å fortsette i selskapet.

 

Viser muskler

Olimb viser med dette oppkjøpet at de har planer om sterk satsing i markedet. Dette oppkjøpet kommet helt uavhengig av konkursen i Oslo Vei, som også førte til at konkurrenten Sandum AS gikk overende.

-Avtalen med Holland var på det nærmeste ferdigforhandlet da Oslo Vei og Sandum gikk overende, og vi beklager sterkt at vi mistet en konkurrent i markedet. Vi ønsker en sunn konkurranse, understreker Tor-Erik Olimb.

Olimbgruppen i Råde, som omfatter anlegg, rørfornying, offshore og Oliner System i Sverige og Canada omsatte i fjor for drøyt 250 millioner og sysselsetter 130 medarbeidere.