Møt Peer Christian Nordby!
evuser Publisert: 09 februar 2023
Oppdatert: 13 april 2023
Under RINs årsmøte i 14. april skal det velges fire kandidater til styret. I en liten mini-artikkelserie presenteres de fire styremedlemmene som ikke er på valg i år, det vil si; de som skal suppleres. Først ut: Møt Peer Christian Nordby!
Styremedlemmene i RIN presenteres via fire raske spørsmål:
1: Hvem er du?: Navn, alder og bosted?
2: Hvor arbeider du, og hva er bakgrunnen din?
3: Hvor lenge vært engasjert i RIN?
4: Hva brenner du mest for i RIN-sammenheng?
Presentasjon
1: Peer Christian Nordby, 62 år, bosatt på Larkollen, ved Oslofjorden syd for Moss.
2: Peer Christian arbeider i Olimb Rørfornying AS. Der har han titlene markedssjef samt daglig leder i Olimb Offshore. Men han presenterer seg vel så gjerne som visergutt. Av utdanning er mannen, som hele sitt liv har arbeidet innen rørfornying, sterkstrømsingeniør.
– Forskjellen på en vannledning og en elektrisk kabel er at i en vannledning går vannstrømmen i midten, og jo mer du belaster den, jo mer ut mot kantene går vannstrømmen. I en el.kabel går strømmen i utgangspunktet ytterst mot kantene, men jo mer den belastes, jo mer mot midten går strømmen, beskriver han med et smil.
Slik kan det sies.
Årsaken til at unge Peer Christian Nordby i sin tid startet hos Olimb, er relatert til RIN. Olimb trengte en mann med kompetanse innen elektronikk og mekanikk, for firmaets satsing innen rørfornying. Planen hans var egentlig å etter hvert dra til sjøs, men Peer Christian trivdes så godt at han har blitt værende.
– Faglig er arbeidet givende. Jeg har også vært heldig med arbeidsgiveren min, og har fått lov til å ha det fritt og fint i firmaet. I tillegg er det jo en veldig morsom bransje å være i! forteller den erfarne mannen begeistret.
3: Peer Christian Nordby har vært aktiv i Rørinspeksjon Norge fra dag 1. Han var med da RIN ble etablert, på Norsk Rørsenter i Drammen, i 1994.
4: – Jeg brenner mest for det som er RINs fremste oppgave: Å ivareta og synliggjøre operatørene, og å legge til rette for de som gjør jobben der ute, i deres arbeidshverdag. Å få til et fagbrev, har vært noe jeg har drømt om lenge. Nå forstår jeg at det er et langt lerret å bleke. Men opplæringen, sertifiseringen og synliggjøring av operatørene er grunnleggende. De gjør en så viktig jobb, som folk flest kanskje aldri tenker på. Jeg brenner for å bidra til å videreutvikle den faglige biten, og å synliggjøre viktigheten av innsatsen deres, svarer Peer Christian. Og føyer til:
– Det har også vært en veldig morsom reise. Vi har opplevd mye sammen, og fortsatt er det mye upløyd mark. Noe av det kjekkeste er kanskje det som nå skjer på Ås, ved danningen av vannsenteret. Der får vi et sted vi kan samle hele bransjen.