Hallingtreff et innovativt møtested

Hallingtreff på Geilo er et årlig fagtreff for entreprenører, rådgivende ingeniører og ledningseiere. Det var en av nestorene innen vann- og avløpssektoren i Norge, rådgivende ingeniør og avdelingsleder i Cowi AS, Tom A. Karlsen, som kom med mange sterke påstander. Han har jobbet i bransjen i 35 år.

-Bransjen må tenke helt nytt. Jeg er helt enig med Tom A. Karlsen, sier teknisk direktør i NRL, Ole Larmerud, som også er blant de 130 deltakerne på det 16. Hallingtreffet i rekken.

Begge deltar på Hallingtreffet fordi dette treffet etter deres mening er blant de mest innovative fagtreffene i Norge og Norden.

Tom A. Karlsen dokumenterte at det finnes mye god VA teknologi som ikke blir tatt i bruk fordi bransjen ledes av for mange konservative og sterke personligheter. Kritikken gikk også inn mot eget fagmiljø blant rådgivende konsulenter og ikke bare på kommunale ledere.

Karlsen ga ros til aktører innen NoDig segmentet. NoDig familien består av aktører som tar i bruk ny teknologi og som presser på for å få bruke nye og miljøvennlige løsninger i et samfunn som skriker etter fornyelse.