image

Felleskonferansen: Kunnskapsdeling og nettverksbygging

RINs og SSTTs felleskonferanse på Gardermoen, den 27. og 28. august, skreddersys for å gi deltakerne best mulig utbytte. Arrangørenes mål er å bidra med kunnskap som gjør at kommuner, konsulenter og entreprenører kan bygge og ivareta vår formidable VA-infrastruktur best mulig, nå og i fremtiden, innenfor de rammene vi har. 

Målet er å dele kunnskap som gjør det mulig å optimalisere innsatsen.

På programmet er blant annet foredrag innen tilrettelegging for optimal bygging, drift og forvaltning av ledningsnettet, smart datahåndtering og riktig fornyelsestakt. Andre høyaktuelle tema for kommunene er levetidskostnad (LCC), livsløpsvurdering (LCA), rehabiliteringsplanlegging og tilstandsbasert renovering. Deltakerne får også presentert erfaringer fra spektakulære boreprosjekter, innsikt i kravspesifikasjon og kunnskap om HMS i kummer, med mer.

Fagtreff for fagfolk

Konferansen er også en viktig møteplass mellom aktørene i bransjen. Her treffes også fagfolkene med bred erfaring fra det praktiske arbeidet. Det legges til rette for de gode samtalene på tvers og deltakerne får rik anledning til å treffe gamle kjente, fornye bekjentskap og utvide nettverket sitt.

Nyttig utbytte

Arrangørene ønsker å gi kommunene kunnskap som støtter dem i avgjørelser knyttet til tiltak. Når lønner det seg å gjøre tiltak? Og er det best å gå for mange små reparasjoner, eller er det bedre å gjennomføre en full utskifting av ledningene? 

– Vi ønsker at kommunene skal få økt kunnskap om hvordan de kan forvalte penger og miljø på en bedre måte, nå og fremover. Et sentralt spørsmål er for eksempel: Når er det riktig å renovere ledningsnettet? Nå eller om 20 år, og hvilke metoder egner seg best til hva?, beskriver Borghild Folkedal. Den erfarne VA-ingeniøren i Asplan Viak har hatt en sentral rolle i SSTT i mange år. Nå også som medansvarlig for felleskonferansen i august. 

Mange muligheter

Aktørene knyttet til RIN og SSTT har mye til felles og arbeider mot samme mål. Samtidig bygger mye av innsatsen hos RIN på de fire faggruppene, som tradisjonelt har hatt egne sesjoner på RINs fagdager.

Begge konferansedagene starter med fellessesjoner, før programmet fortsetter med parallelle program i regi av SSTT og RIN. Dag 2 vil RIN kjører fire paralleller. Da blir det i sum fem parallelle foredrag, så der får deltakerne virkelig mye å velge blant!

Dette får du

Konferansen starter med Pølsefest for de som ankommer 26. august! (egen påmelding). Så følger to fullspekkede konferansedager. Det blir utstillinger både ute og inne, og en feiende flott festmiddag med underholdning. 

Arrangørene ønsker tidlig påmelding, for å sikre gjennomføring av konferansen. Derfor gis det rabatt ved påmelding frem til 11. april. 

  • Pris før 11.april: 6500 nok / 8200 nok
  • Ordinær pris: 7500 nok / 9200 nok

Priser er oppgitt for medlem/ ikke medlem, eks. mva. (SSTT - personlig medlem). Prisen for overnatting kommer i tillegg. ( Rabattert pris før 30 juni)

Mer informasjon og lenke til påmelding finner du her.