https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2024/01/va-dagene-2023-037.jpg

VA-dagene på Gardermoen: Teori og praksis

avatarInger Anita
Merkesdal
Oppdatert: 15 januar 2024

- Det er mye som skjer i verden rundt oss, og da kan det iblant være godt å koble litt fra de daglige gjøremål og reise på konferanse. VA-dagene på Gardermoen 3.-4. april er en arena hvor man kan treffe bransjekollegaer, få faglig påfyll og komme tilbake til arbeidsplassen med ny inspirasjon, sier Håkon Killerud – markedssjef i PAM Norge, som arrangerer konferansen.

Nytt av året er at Charlotte Marie Trovaag fra Rambøll/VA-yngre skal lede konferansen sammen med bransjenestoren Christen Ræstad. Både Charlotte og Christen har et brennende engasjement for VA-faget, så her blir det en herlig kombinasjon av gammelt og nytt.

Nå også med utstilling

Dette er fjerde gang VA-dagene arrangeres, og en rekke dagsaktuelle temaer står på programmet. Temaene favner blant annet bærekraft og gjenbruk av masser, en virkelig samspillskontrakt, sikkerhet, digitalisering og modellbasert arbeid, NoDig, undervannsledninger og et innlegg om kvalitet på nyanlegg. Konferansen har i år valgt å åpne for utstilling fra noen av bransjens ledende leverandører.

– Her er det absolutt noe for både teoretikeren og praktikeren, sier Killerud.

https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2024/01/va-dagene-2023-029-1024x683.jpg

Det er flere gode grunner for å strømme til VA-dagene også i år. Bildet er 2023. Foto: Jørn Søderholm

Det blir også en Norgespremiere i form av en praktisk demonstrasjon av et vakuumverktøy for sammenføyning av rør påmontert en gravemaskin, som entreprenør Arne Olav Lund AS velvillig stiller til disposisjon. Det vil bli rigget til utenfor konferanselokalet hvor det vil bli vist sammenføyning av DN1000 duktile støpejernsrør. Dette er en løsning som både sikrer korrekt montering og ikke minst er den HMS-vennlig. 

Sekretær for arbeidsutvalget i VA-yngre, Ingrid Holøyen Skjærbakken, som er rådgiver i Norsk Vann, skal lede festmiddagen. Undervegs blir det blant annet utdeling av Dråpen – de yngres vannpris. Prisen gis til en yngre person som har utmerket seg innenfor norsk vannbransje. Forrige prisvinner, Evelina Koltsova fra Asplan Viak, vil holde et innlegg om hvordan det siste året har vært og om situasjonen i Ukraina nå.

https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2024/01/va-dagene-2023-072-1024x683.jpg

Sekretær for arbeidsutvalget i VA-yngre, Ingrid Holøyen Skjærbakken leder festmiddagen. Foto: Jørn Søderholm

VA-dagene arrangeres på The Qube, Gardermoen første uka etter påske.