https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2019/02/DSC_6769-1.jpg

Tok spranget fra teater til vannbransjen

avatarevuser
Oppdatert: 15 februar 2019
Tromsø vann og avløp gikk ikke over bekken etter vann, men lot seg overbevise om at markeds- og informasjonssjefen ved Hålogaland Teater var rett kvinne for nyopprettet stilling som kommunikasjonsrådgiver.
Ledere i vann- og avløpsetaten i Tromsø innså at de hadde et forbedringspotensial når det gjaldt kommunikasjon og derfor ble Heidi Beate Lekang, (36) ansatt som etatens første kommunikasjonsrådgiver. Hennes kulturelle bakgrunn var en av flere faktorer som gjorde henne interessant, til tross for at hun var totalt uten faglig kompetanse innenfor vann- og avløpssektoren. - Jeg sto aldri på scenen på Hålogaland Teater, så noen skuespiller er jeg ikke. Jeg kunne ingenting om vann og avløp da jeg søkte stillingen, men etter 10 år ved teateret, hadde jeg lyst å jobbe med kommunikasjon innenfor et nytt område. - Jeg mener jeg har et godt grep om kommunikasjon, og har også en master i «Arts administration and cultural policy» London, og min CV er svært kulturorientert. Jeg hadde et behov for å bli kjent med samfunnet utenfor «kulturbobla». I jobbintervjuet var jeg ærlig og sa at jeg ikke kunne noe som helst om vann og avløp, og dersom jeg ble satt til å formidle etatens budskap om vann og avløp så skulle alle mottakere også forstå hva jeg ønsket å fortelle dem, sier Heidi Beate. Vi møter tobarnsmoren Heidi på Norsk Vanns fagtreff på Gardermoen, der hun sitter sammen med lederen for kundeserviceavdelingen i Tromsø Vann og Avløp, Arne Christian Vangdal. Kommunikasjon var et av hovedtemaene på fagtreffet, og Heidi fulgte årvåkent med på hvert eneste foredrag gjennom de to dagene på Gardermoen. - Med Heidi på laget får vi nå en bedre kommunikasjon med folket og næringslivet i byen. Det vil slå positivt ut for kommunen, innbyggerne og næringslivet. Heidi sin kompetanse er i tråd med målet vårt om å fornye oss, være mer i forkant og bli mer synliggjort blant folket, sier han til VVS aktuelt. - Jeg tror at min kulturelle bakgrunn gjorde meg ekstra interessant for denne jobben. Selv var jeg mest nysgjerrig på hva som foregikk innenfor kommunesektoren generelt. Vanlige innbyggere i byen vet egentlig ikke så mye om hvordan ting fungerer, og spesielt ikke innenfor vann og avløp, der det meste er gjemt under jorda. Hele artikkelen kan du lese i VVS aktuelt her