https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/09/Deltakelse-NoDig-kurs-Sandvika-3-scaled.jpeg

SSTT inviter til NoDig innføringskurs 

avatarInger Anita
Merkesdal
Oppdatert: 06 september 2023

Bildet er fra et tilsvarende kurs, gjennomført i Sandvika i vår.

Jobber du med ledningsfornyelse og er interessert i å lære mer om grøftefri ledningsrenovering? Da kan dette være kurset for deg!

Det er RINs søsterorganisasjon Scandinavian Society for Trenchless Techology (SSTT) som i samarbeid med Norsk Vann arrangerer innføringskurset, som er spesielt rettet mot ledningseiere og rådgivere med liten eller ingen erfaring med NoDig-løsninger. Kurset gjennomføres i Bergen 1. – 2. november. 

https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/09/Deltakelse-NoDig-kurs-Sandvika-1024x694.jpeg

Kurset gjennomføres med en fin blanding av foredrag og gruppearbeid.

Et hovedmål med kurset er å øke nysgjerrigheten og å senke terskelen for å ta i bruk metodene. Det er behov for en betydelig økning av fornyelsestakten på ledningsnettet i norske kommuner og øket bruk av NoDig-metoder er et viktig bidrag i denne sammenheng. Kurset er dessuten en fin mulighet til å videreutvikle eget faglige nettverk innenfor NoDig.

Det legges vekt på praktisk tilnærming til stoffet gjennom oppgaveløsning i grupper. Erfarne bransjeressurser (konsulenter, entreprenører) vil delta aktivt med veiledning og råd. Her er en tidligere artikkel, om bakgrunnen for og innholdet i kurset, med god takhøyde.

https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/09/Deltakelse-NoDig-kurs-Sandvika-4-scaled.jpeg
https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/09/Deltakelse-NoDig-kurs-Sandvika-2-scaled.jpeg

Det legges vekt på praktisk tilnærming til stoffet gjennom oppgaveløsning i grupper. 

Kursholdere er Espen Killingmo fra Sweco (Kursansvarlig), samt Borghild Folkedal fra Asplan Viak. Begge har rik erfaring fra grøftefri ledningsfornying. De har også bidratt til disse kursene en rekke ganger før. I tillegg vil andre erfarne bransjeressurser bidra i løpet av kursdagene. 

Påmeldingsfrist 10. oktober 2023. 

Klikk her for ytterligere informasjon og påmelding.