https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/10/DSC_9149b-scaled.jpeg

Rørinspektører velger helelektrisk inspeksjonsbil

avatarInger Anita
Merkesdal
Oppdatert: 30 oktober 2023

Servicesjef Eddie Rudolph og daglig leder Majid Zokaie foran demonstrasjonsbilen som en rekke rørinspektører rundt om i landet nå har tatt i nærmere øyesyn. Foto: Odd Borgestrand.

PipelineVision AS i Bærum er klar for leveranse av sin første helelektriske rørinspeksjonsbil for det norske markedet. I løpet av kort tid vil bilen bli levert til Sandefjord kommune. 

Den første bilen på el. som ruller ut fra lokalene på Skui i Bærum, er en Ford E-Transtitt L3-H3, med 269 hestekrefter. Bilen har et forbruk på 36kWt pr 100 kilometer og en rekkevidde på nærmere 320 kilometer. Lasterommet er på hele 12,4 kubikk. Totalvekten blir på 4 tonn, som inkluderer innredning, sjåfør og rørinspeksjonsutstyr.

Nyskapende i rørbransjen

Majid Zokaie, daglig leder i PipelineVision AS, karakteriserer den helelektriske versjonen av en rørinspeksjonsbil som nyskapende i rør-bransjen. Bilen er en miljø- og klimavennlig arbeidsplass med det mest moderne utstyret en rørinspektør har behov for i sitt daglige arbeid. Den er utstyrt med iPEK Rovion DCX5000HD + Industri-pc for Wincan VX med mulighet for Gemini VA i tillegg til en overvåkingsskjerm bakover.

Bilen har en Litium batteripakke for 10-12 timers driftstid. Her er det solcellepaneler for splittlading, klimaanlegg for varme og kjøling på 3000W, soneinndeling for innredning og en elektrisk kran med løftekapasitet på 115 kilo. Alle rommene er oppvarmet, og chassiset er fullisolert. Her skal med andre ord ingenting gå til spille. Bilen er også utstyrt med 5G-nett.

-Jeg er ikke i tvil om at kommunens rørinspektører vil stortrives med den nye bilen, sier Zokaie med et stort smil.

https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/10/DSC_9146b-1024x651.jpeg

Servicesjef Eddie Rudolph og daglig leder Majid Zokaie er stolt over å kunne levere firmaets første helelektriske bil til Sandefjord kommune i løpet av desember. Bilen er utstyrt med alt en rørinspektør har behov for, understreker de to. Foto: Odd Borgestrand.

Romslig bil

Servicesjef Eddie Rudolph mener bilen har et romslig arbeidsrom med lagerhyller og skuffer. Dette er oversiktlig, og med egen inngang på venstre side av bilen. Her er det god plass for rør for føring av stakefjær, metallsøkere og ladekabler, i tillegg til en stige på hele 3,5 meter.  Bilen er utstyrt med siste versjon av kameraer og styringspaneler. Samt tre monitorer for PC og påsyn av video-opptak.

Majid Zokaie mener selv at PipelineVision AS er Norges ledende leverandør av rørinspeksjonsutstyr fra iPEK, Gejos, Optronic innen VA og Offshore i Norge. PipelineVision AS er også medlem av Rørinspeksjon Norge, noe som er et kvalitetsstempel i bransjen.

/static/ba86fe46324884de3e565a8fe1dd12f8/El.rorinspeksjonsbil-edited.jpg

-Her garanterer jeg at enhver rørinspektør vil trives. Bilen er blant annet utstyrt med tre monitorer for PC og påsyn av video-opptak, sier servicesjef Eddie Rudolph. Foto: Odd Borgestrand.

Tid for fossilfritt nå

Den daglige lederen tror bransjen er overmoden for å gå over fra fossilt til elektrisk, og at bedriftene som ønsker å være med videre må ta dette valget nå. Offentlige anskaffelser blir stadig trukket fram som et sentralt virkemiddel for å kutte klimagassutslipp og for å få til en omstilling til lavutslippssamfunnet. De aller fleste kommunene legger vekt på fossilfritt. Satsningen innebærer at når man skal gjøre et innkjøp av nye tjenestebiler og maskiner, blir det vesentlig å etterspørre fossilfritt. 

– Dette bidrar til at stat, fylkeskommuner og kommuner når sine klimamål, mener PipelineVision-sjefen. Han forventer stor etterspørsel av helelektriske rørinspeksjonsbiler de nærmeste månedene og årene, og er klar for å

-Vi er klare til å forsyne markedet med en elektrisk totalpakke på fire hjul, slår han fast.