https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2020/11/hallingtreff-pamelding-2-1.jpg

Påmeldingen til Hallingtreff 2021 er åpen!

avatarevuser
Oppdatert: 02 november 2020

Påmeldingen til Digitalt Hallingtreff 2021 er åpnet. Arrangørene Hallingplast, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) har valgt plattformen TEAMS med mulighet for toveiskommunikasjon for inntil 300 deltakere under hele treffet onsdag 13.januar.

Tekst og foto: Odd Borgestrand Da det ble klart at det 24.Hallingtreff ikke kunne arrangeres som et fysisk treff, var meldingen fra ledelsen i Hallingplast svært så tydelig:  -Den sosiale delen av arrangementet, med fabrikkbesøk, utstillingsvandring, festmiddag, underholdning og den hyggelige samtalen i pausene, er like viktig som den faglige delen i konferansesalen. Derfor må den digitale løsningen være ekstraordinær, slik at deltakerne får en tilnærmet opplevelse av tilstedeværelse, sa daglig leder Steinar Tragethon. 

Programmet og påmelding: hallingtreff.no

Dermed ble lista lagt høyt, og arrangementskomiteen, med rådgiverne og konferanselederne Martina Bergh Svedahl og Borghild T. Folkedal fra Asplan Viak i spissen, tror og håper forventningene vil bli innfridd, skriver arrangørene i en pressemelding.

Hallingtreff-studio

-Dette blir så nært en profesjonell TV sending som det er mulig å komme under en faglig konferanse. Filmprodusentane på Ål, med den erfarne NRK-produsenten John Storhaug som leder, vil rigge opp et Hallingtreff-studio i tilknytning til produksjonslokalene til Hallingplast. Her blir det live-sending med fire TV-kameraer og det nødvendige apparatet for avvikling av sendingen. Den tidligere NRK-reporteren Odd Borgestrand er engasjert som utegående reporter og har de siste månedene gjort opptak på mange spennende prosjekter rundt om i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.  Vi er trygge på at dette blir en konferanse med stor læringsverdi og gode muligheter for å komme med synspunkter underveis i konferansen, sier de to møtelederne. De har hentet inn faglig ekspertise på ulike områder, og en lokal rørlegger vil også bidra med sine erfaringer, sier de med et noe hemmelighetsfullt smil.  Fabrikkbesøk og ut på dypt vann  Årets tema «På dypt vann», gjenspeiler en viktig del av det faglige innholdet under årets Hallingtreff. Helt konkret dreier dette seg om et unikt sjøledningsprosjekt i Mjøsa og innovative metoder ved «sjøsetting» og kontroll av sjøledninger på Bømlo. Treffet begynner som vanlig med velkomst og fabrikkbesøk hos Hallingplast. Her følger vi en helt vanlig dag i produksjonen og møter medarbeidere som er stolt av arbeidsplassen sin. Her vil også den lokale rørleggeren Peder Røyrvik dukke opp med innspill fra sin praktiske hverdag.

Faglige bolker

-Deretter følger faglige bolker som tar for seg trykkprøving i praksis, nyheter fra NoDig bransjen, der vi spør hvilke muligheter som finnes i dag og hva som er under utvikling i den bransjen. Det blir også innføring i ulike sveisemetoder av PE-ledninger. Dermed holder Hallingtreff fast ved at dette arrangementet i stor grad er praktikernes arena, sier Borghild og Martina.  Mellom de ulike rapportene ute fra felt åpnes det for dialog og avklaringer mellom eksperter i studio og konferansedeltakerne rundt om i landet.