https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2017/05/BILDE1-Kopi-1.jpg

-Må få fram miljøfordelene enda sterkere

avatarevuser
Oppdatert: 03 mai 2017

– Gravefrie metoder er bra for økonomien og miljøet, sier Jonas Mader. Han er forretningsutvikler for NoDig i NCC, og var klar i sitt budskap under NoDig-konferansen i Karlstad.

KARLSTAD: NoDig-standene står tett utenfor konferansesalen i Karlstad. Det er NoDig-konferanse og SSTT har årsmøte. Hele den gravefrie bransjen er samlet i to dager i Sverige, 3. og 4 mai.

 – Dessverre er bransjen litt for liten. Alle kjenner alle. Vi burde vært dobbelt så store, sier Jonas Mader som er forretningsutvikler for NoDig i NCC.  Han mener at gravefrie metoder er aktuelle som aldri før.

 – De økonomiske fordelene er store og ikke minst er miljøaspektet viktig. Det er på tide at vår bransje tar miljøaspektet på alvor. Vi er i ferd med å ødelegge vår jordklode og gravefrie metoder har langt mindre CO2-utslipp enn alternativet som er å grave opp, sier Mader.

Klimakalkulator

Han forteller at NCC har utviklet en egen klimakalkulator. – Gravefrie metoder kan redusere CO2-utslippene med opptil 70 prosent. Det er i dag mye fokus på utslippskutt og det tar NCC på alvor.  Vi ønsker å være et grønt selskap, sier Mader, som mener at det offentlige bør fokusere på mer enn pris når de lyser ut et oppdrag.

 – Her er det behov for en kulturendring, mener forretningsutvikleren.

 Nytt varemerke NCC nylig har etablert No Dig NCC som et nytt varemerke. – Det registrerte vi for en måned siden, men det gjelder bare i Sverige og i Danmark. I Norge var det allerede tatt. På programmet i Sverige de to dagene står blant annet: Nyheter fra Svensk vatten og Norsk vann, klimatilpasning, presentasjon av pågående prosjekter og tekniske gravefrie nyheter. I tillegg til en stor gravefri-utstilling.