Lyssatt mikrofon på tom scene

LINE UP-EN ER KLAR: FAGTREFF PÅ ÅRSMØTET

avatarevuser
Oppdatert: 17 august 2020

I år presenterer vi fire spennende og ulike fagtreff til årsmøtet. Fra ny teknlogi som vil kunne gjøre det mulig å finne lekkasjer ned på cm-nivå, en smakebit på RINs nye kurs i digital kvalitetssikring, Norsk Vanns presentasjon av kum-manualen og vi har også et innlegg som berøres oss alle -  Virus og Bakterier i Avløp!

Velkommen til digitalt årsmøte i RIN onsdag 19. august 12:00-15:00. I år har vi et sammensatt program og vi er så glade for at vi kan presentere fire varierte og relevante foredrag. Her bør det være noe for enhver smak! 

Kl. 13.00 Presentasjon av kum-manualen; Norsk vann rapport 252/2020 "Kummer - klassifisering og tilstandsvurdering"

Foredragsholder: Hans Jørgen Haugen, Asplan Viak AS
- Denne rapporten vil bidra til økt kunnskap om kummers tilstand og tiltaksbehov som er en meget viktig del av VA-ledningsnettet. Den vil bidra til å hele kvaliteten på kuminspeksjonen som utføres.
På sikt mener han også at en detaljert kumrapportering bør inngå i operatørkurset for rørinspeksjon. Hans Jørgen går på den digitale scenen ca. kl 13:00.

Kl. 13:20 Smakebiter fra RINS nye kurs i kvalitetssikring av nye VA-anlegg Foredragsholder: Trond Havnnes, Høytrykksvakta AS

Nye kurs betyr mer kunnskap! Gå ikke glipp av smakebitene til kurset “Digital Kvalitetssikring av nye VA-anlegg”. 
-  100% til å stole på, hevder Trond om digitaliseringen. Det er store variasjoner i hva slags utstyr som benyttes i kommune-Norge og hvilke krav som stilles til trykkprøving, tetthetskontroll og desinfisering av ledningsnettet.
I dette innlegget gir Trond oss innsikt i hvorfor digitalisering gir bedre resultater enn et manometer.

 Kl. 13:40 Lekkasjesøk i vannledninger med Smartball-teknologi/Sahara Foredragsholder: Kjetil Tangen, Oslo Kommune VAV Kanskje for godt til å være sant, men er det virkelig mulig å finne lekkasjer helt ned på cm-nivå? Skal vi tro Kjetil Tangen vil Smartball-teknologien/Sahara kunne påvirke bransjen og styre den til å forenkle gjennomføringer av inspeksjon og kartlegging av lange rørstrekninger. Mer om inline teknologi, pilotprosjektet og erfaringer fra Oslo Kommune ca. Kl 14.00

 Kl. 14.00 Virus og Bakterier i Avløp Foredragsholder: Kjetil Furuberg, Norsk Vann Dette temaet er ikke nytt når vi snakker om HMS og tiltak innen VA-bransjen. At dette har blitt et enda hetere tema det siste halve året er ingen hemmelighet. Kjetil Furuberg tar oss gjennom de viktigste punktene og funnene når vi snakker om virus og bakterier i avløp. Et foredrag vi anbefaler alle!

 Vi minner om:
  • Årsmøtet er åpent for alle våre medlemmer! For å være med må årsavgiften for 2020 være betalt. Vet du ikke om den er a jour send en mail til sekreteriatet på post@rin-norge.no.
  • Saksdokumenter kan være greit å lese gjennom før møtet. Du kan laste de ned her.
  • Våre fire foredragsholdere er gitt 20 minutter hver og ca. 5 minutter til diskusjon i etterkant av hvert fagtreff. Vi ønsker at alle innleggene får like mye oppmerksomhet, så vi minner om at diskusjoner og spørsmål holdes relevante.
  • Presentasjoner fra fagreffene vil være tilgjengelig for nedlasting på rin-norge.no i etterkant av årsmøtet.
  • Om du ikke har mulighet til å være med på hele årsmøtet, men kun ønsker å få med deg ett eller flere av fagtreffene er du velkommen til det. Vi minner om at du helst skrur av lyden på mikrofonen din om du ankommer senere, slik at du ikke forstyrrer diskusjonen eller foredrag. (Litt som på kino)
Vi gleder oss til å treffe dere alle digitalt 19.august kl 12.00! - Styret

Enda ikke meldt deg på? Det er ikke for sent. Meld deg på her!