https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2023/03/RIN-VA-messen.jpeg

Gledelig resultat for VA-messene

avatarInger Anita
Merkesdal
Oppdatert: 19 juni 2023

Med 800 besøkende på VA-messen på Gardermoen tidligere denne uken, bIe det et solid løft for messearrangørene VA- og VVS produsentene VVP. Den nye messegeneralen Terje Røising og representanter fra 24 utstillere var svært fornøyd med oppmøtet.

Røising mener han har med seg Norges ledende VA-leverandører på messene i Kristiansand, Bergen, Oslo og Trondheim.

-Dette er blitt en viktig møteplass for bransjen, og jeg mener vi gjennom årets arrangementer har befestet vår posisjon som en seriøs arrangør. Det skal også vår samarbeidspartner og tekniske arrangør, Messeselskapet AS, har sin store del av æren for, mener Røising, som lover at det blir messer også neste år.

Artikkelen er opprinnelig skrevet for Byggfakta/VVS aktuelt.

Komplett messe

VA-messene har som mål å være en mest mulig komplett messe for de besøkende. Derfor åpnet VVP i år for utstillere som ikke er medlem av VVP. Basal og Olimb Rørfornying er sterke merkenavn i bransjen, som satte pris på å bli invitert sammen med KZ handels, Lobe og Holte.

Totalt 24 produsenter og leverandører deltar på årets rundreise.

Det er fortsatt Oslo som trekker flest besøkende med sine om lag 800 deltakere, men det ble et løft også i de andre byene.  Både i Kristiansand og Bergen var det 260 som kom innom messa, og i Trondheim er 300 forhåndspåmeldt. Dermed håper Røising på ny rekord også på Tapperiet på Dahls.

Bredere samarbeid

Røising håper på et tettere samarbeid med flere aktører i bransjen og nevner spesielt Maskinentreprenørenes Forbund. Dette for å få entreprenørene inn i messekonseptet.

-Entreprenørene kan bidra med konstruktive innspill til våre medlemmer, og derfor ble MEF spesielt invitert til arrangementet i Kristiansand. Regionledelsen tok invitasjonen på alvor og en rekke entreprenører tok turen innom messa. MEF Vest, Midt, Sørøst og Øst ble også oppfordret til å delta under arrangementene i Bergen, Oslo og Trondheim.

Ny messegeneral

Det er første gang assisterende daglig leder i VVP, Terje Røising, har fått oppdraget som messegeneral, og han nøler ikke med å si at dette har vært en flott opplevelse.

-Jeg kom jo til dekket bord. Ei egen messegruppe, under ledelse av daglig leder i VVP, Bjarne Haugland, har jobbet med dette et helt år, og jeg har fått alt servert på sølvfat, sier Røising til Byggfakta/VVS aktuelt.

-Jeg elsker messer, og føler at jeg er en del av familien. Her møter jeg mange av de ansatte i medlemsbedriftene, og når det gjelder produkter er det mye nytt å lære for meg, sier han videre.

Det er utstillingen og medlemsbedriftene som skal ha hovedfokus, men i tillegg er det lagt opp til flere korte seminarer. I Oslo ble en ny avløpsrenseløsning for Drammensregionen presentert av fungerende kommunalsjef for infrastruktur og samferdsel i Drammen kommune, Johannes H. Devold. Daglig leder for Vannsentret på Ås, Sjur Tveite, oppdaterte seminardeltakerne om siste nytt fra senteret som nå er under etablering. Avtroppende direktør i Norsk Vann, Thomas Breen, måtte melde forfall på kort varsel, men messegeneral Terje Røising tok bransjens utfordring på vann og avløp på strak arm. Det skal han etter planen også gjøre i Trondheim på torsdag.

Tekst og foto: Odd Borgestrand.