https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2022/08/Takk-til-Odd-fra-RIN-1.jpg

En verdig markering for Odd

avatarevuser
Oppdatert: 13 april 2023
– Det er en som har gjort en formidabel innsats for oss i RIN og hele VA-Norge gjennom mange år og som nå trapper ned, innledet styreleder i RIN, Reidar Kveine, da han skulle takke Odd Borgestrand for en formidabel innsats gjennom mange år. I et langt og usedvanlig aktivt yrkesliv har Odd Borgestrand arbeidet som fagjournalist i vann- og avløpsbransjen, blant annet for SSTT og RIN. Også i år deltok han på og dekket årsmøtet og fagdagene for RIN. Nå trapper han ned arbeidsvirksomheten sin, og overlater stafettpinnen i SSTT og RIN til Inger Anita Merkesdal. Det var under festmiddagen på fagdagene Reidar Kveine holdt en liten takketale og overrakte et symbolsk minne til ham.

En solid historikk

Kveine beskrev hvordan Borgestrand gjennom mange år har presentert VA-bransjen i Norge og Norden på en fin måte, og gitt oppmerksomhet til både temaet og operatørene i bransjen. [caption id="attachment_10023" align="alignleft" width="300"]
Odd Borgestrand fikk en velfortjent symbolsk gave fra RIN, da han takket for seg.[/caption] – Jeg har ikke oversikt over når du kom inn som redaktør hos oss, for jeg har ikke vært med så lenge. Men den første fakturaen fra deg i vårt system er fra 2012, så da har du i hvert fall tatt betalt fra da, sa Reidar til Odd, før applausen brøt løs. Sannheten er at fagjournalisten deltok på RINs årsmøte i Holmestrand da de første tegningene for vannsenteret ble presentert i 2008. Da hadde han allerede deltatt i RIN sammenheng i flere år. Når det ikke finnes fakturaer før 2012 i systemet, er nok årsaken snarere regelen om oppbevaring av regnskapet i 10 år, snarere enn Odds fartstid.

Synliggjort det usynlige

Borgestrand var tidligere sportsjournalist i NRK, og kom tilfeldig inn i bransjen da Kristian Olimb, i Olimb Rørfornying, planla en helsides annonse i forløperen for Dagens Næringsliv. Kostnaden var så høy at han i stedet valgte å publisere et eget Olimb-magasin. Borgestrand var redaktør for magasinet i 30 år, og også for Olimbs hjemmesider. Da han først hadde trådt inn i bransjen, bygde det på seg med oppdragene for SSTT og RIN, Hallingplast, Byggfakta, VVS-Aktuelt og andre. Den aktive journalisten er i tillegg bok-forfatter, og berømmes for å vise infrastrukturen som ingen ser. Han vil også bli husket for den imponerende evnen han har til å lage flotte artikler ut fra få stikkord, og på tempoet han produserer artikler i. Som Kveine sa før gaven ble overrakt: ­Også i dag har du publisert innlegget nesten før foredragsholderen var nede fra talestolen.