https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2019/07/sibbern-i-bat-–-Kopi.jpg

Ble ikke konsernsjef og Sibbern forlater Vitek

avatarevuser
Oppdatert: 29 juli 2019
Da Vitek AS bestemte seg for å samle selskapene Vitek, Vitek Miljø og Vitek Danmark under fellesnavnet Vitek Group Nordic AS ble det også endringer i konsernets toppledelse. Viteks styreleder, Torgeir Nærø, blir ny konsernsjef i Vitek Group Nordic. Daglig leder Carl Christian Sibbern fikk tilbud om å fortsette som leder for Vitek i Norge, men sier at han ikke legger skjul på at ambisjonen var å bli konsernsjef. Når det ikke lykkes ønsker han Torgeir Nærø lykke til, og takker samtidig for seg i Vitek etter bare to års virke. -Det er ikke stor dramatikk i dette. Det blir ikke alltid slik man tror og vil, sier Sibbern og er tydelig på at han har hatt to gode år med dyktig styre og dyktige medarbeidere i Vitek. Han vil derfor bistå Vitek og konsernsjef Torgeir Nærø med en del oppgaver denne høsten, men da som frittstående rådgiver. Nærø blir også fungerende daglig leder i Norge. [caption id="attachment_6479" align="alignleft" width="316"]
Konsernsjef Torgeir Nærø (t.v) går fra styrelederjobb til konsernsjef i Vitek Group Nordic AS . Her sammen med den nye styrelederen Jan Olav Jørgensen. Foto: Vitek[/caption] Store visjoner Vitek Group Nordic AS ønsker å være med i nordisk markedsvekst innen rørfornying og avfallshåndtering, og det er bakgrunnen for en samling av selskapene. Selskapene i Vitek Group Nordic har blant annet sikret seg lisensene til alle Insituform produktene for leveranser i Norden, og skriver i en pressemelding at konsernet dermed har tilgang de nyeste og mest miljøvennlige rørfornyingsproduktene fra verdens største og eldste produsent i dette segmentet. -En samling av våre selskaper vil komme kundene til gode, sier den nye konsernsjefen, Torgeir Nærø. Nærø har erfaring fra leverandørsiden innen olje og gass, industri samt tele med skandinavisk nedslagsfelt, senest som konsernsjef i Bergen Group ASA. Med over 30-års relevant erfaring og verdens ledende teknologileverandører, herunder amerikanske Aegion Insituform, i ryggen, skal Vitek sørge for at nordiske kunder får tilgang til de mest kostnadseffektive metodene. Disse metodene skal utføres av de mest erfarne spesialistene i markedet. Effektive drivlinjer som leverer sømløst lokalt i Norden skal sikre kundene forutsigbarhet og repeterbar utførelse, men også evne til tilpasninger til lokale forhold, understreker Nærø. Hadde andre planer CC Sibbern kom til Vitek i september 2017 etter drøyt 9 år i sjefsstolen i Olimb Group. -Jeg må tro på det jeg driver med, og min ambisjon var å lede et ekspansivt Vitek i mange år. Et begrenset lederansvar med Bergen som base anså jeg ikke som tilstrekkelig interessant når min hjemmebase befinner seg i Larkollen i Rygge kommune. Det blir for tungvint å pendle til Bergen i det lange løp, sier CC Sibbern.

 Bransjemann 52-åringen CC Sibbern har fortsatt et stort hjerte for vannbransjen og NoDig miljøet i Norden. Han har i alle år fulgt nøye med på aktiviteten i blant annet Scandinavian Society for Trenchless Technology, Norsk Vann, Vannklyngen og Rørinspeksjon Norge. -Det er for eksempel virkelig moro å se hvor spenstig SSTT er blitt de siste årene, sier han. -Jeg har lært utrolig mye om NoDig-bransjen og vet at det blir en spennende framtid. Jeg kommer til å heie på mine tidligere arbeidsgivere og kollegaer i de ulike selskaper; Det er nok av utfordringer forbundet med det enorme etterslepet som finnes i vår infrastruktur og derfor er det nok av arbeidsoppgaver for dyktige og seriøse aktører.

Speider videre Hvor veien nå går videre er han usikker på. Tiden i Vitek ble langt kortere enn han hadde regnet med, og da blir det noen måneder med speiding etter nye utfordringer for den rastløse gründeren, med base i ferieparadiset Larkollen. CC Sibberns eldre bror, Val Sibbern, med bopel i Västerås i Sverige, er fortsatt ansatt som markedssjef i Vitek.