Frederic Hauge klar for Hallingtreff
evuser Publisert: 11 november 2013
Oppdatert: 11 november 2013
Konferansehotellet Bardøla har plass til 120 deltakere og 12 utstillere. Arrangørene, Hallingplast AS, VA teknikk og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) kunne ut fra interessen arrangert en VA-konferanse av helt andre dimensjoner. Men også denne gangen ønsket arrangørene å ivareta treffets egenart med en intim, åpen og uformell konferanse.
Hallingtreff arrangeres 15-17.januar 2014 på Bardøla hotell på Geilo, og hovedgjest under det 17.treffet på rad er ingen ringere enn Bellona-grunnleggeren Frederic Hauge. Hans tema er Bellonas øyne på VA-bransjen, og hva som kommer fra den kanten vil bli en godt bevart hemmelighet fram til Hauge entrer podiet torsdag ettermiddag 16.januar.
Dyktig foredragsholdere
Hauge er bare en av svært mange dyktige foredragsholdere under Hallingtreffet, mener daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon. Han er selv vertskap på konferansens første dag, som starter med besøk i den meget flotte rørfabrikken på Kleivi Industriområde i Ål. Her blir det presentasjon av flere nyheter for vannbransjen før teknisk direktør i NRL, Ole Larmerud, starter torsdagen med spørsmålet om PE-rør er framtidsrettede VA-system. Arnfinn Nærland fra Lyse Energi skal fortelle om selskapets erfaringer med gassrørnett og fjernkjøling.
Prosjekter og løsninger
Det blir en egen sesjon om store vannledninger der deltakerne får innblikk i flere store prosjekter med store dimensjoner. Halvard Kierulf vil gi innblikk i MeTroVann-prosjektet i Trondheim og Melhus, mens Helge Midtun vil ta for seg prosjekter i Asker og Drammen.
Brøttet-prosjektet i Drammen, med nye stikkledninger til et helt borettslag vil også få oppmerksomhet, og spørsmålet om kommunene snart skal overta ansvaret for de private stikkledningene blir satt under debatt.
Kritisk blikk på NoDig
Konferansen avsluttes på fredag med kritisk blikk på NoDig–innatsen i Norge. Lederen for den norske arbeidsgruppa i SSTT, Espen Killingmo kommer med sine refleksjoner. Det samme gjør Ola Valved fra Asker kommune og Magnar Sekse fra Bergen kommune.
Spørsmål om kontraktsformer i VA-bransjen blir også et hett tema under et treff der folk tør å snakke ganske så fritt og der det blir lagt vekt på stor takhøyde. Plenumsdebatten som avslutter Hallingtreffet vil som vanlig bli ledet av VA-nestoren Arve Hansen, som har en sentral rolle i dette arrangementet også i år.
Målsettingen for Hallingtreffet i januar er at dette skal være et treffsted som gir deltakerne siste nytt innen vannbransjen, der det oppfordres til friske debatter, et spesielt hyggelig sosialt samvær, allsidig utstilling og en ryggsekk full av ideer, som det heter i programmet.
Her kan du laste ned programmet med informasjon og påmelding.
Hallingtreff_2014-Invitasjon_Deltaker
For påmelding gjelder først til mølla og går til
hallingtreff@hallingplast.no. For praktisk informasjon kan du også kontakte Anne Keth Markegård på Hallingplast, tlf 957 54 028